Krassen

Laatst was ik op het strand.

We liepen een beetje gek te doen en ik merkte dat ik mijn telefoon kwijt was. Nu gebeurt dat wel vaker en ik dacht waar heb ik op de grond gezeten?

Trillen

Terug naar de plek waar ik even had gezeten, maar niets te vinden. Inmiddels waren er mensen aangekomen en ik vroeg of zij mijn nummer wilden bellen. Na een aantal pogingen kwam ik er achter dat ik mijn geluid waarschijnlijk had uitgezet. De telefoon trilt dan wel maar liet zich niet horen of zien.

Ik ging bidden of ik mijn telefoon mocht vinden, en binnen enkele seconden zie ik ineens mijn telefoon half onder het zand vandaan komen. Waarschijnlijk ook door dat het zand er af trilde maar zeker omdat God altijd groter is dan jouw omstandigheden.

Ik was heel blij

Wel zag ik dat er een aantal krassen op het display zaten, van het zand wat ik er uiteindelijk zelf had af geveegd.

Krassen

We zijn een dikke maand later nu en vanmorgen zag ik mijn toestel op de aanrecht liggen. Ineens vallen de krassen me weer op. Ik dacht zonde hoor dat blijf je zien. Direct daar achteraan dacht ik dat Jezus ook krassen heeft. Littekens in zijn handen en Zijn zij.

Ze zijn een teken van Zijn volbrachte werk. Een onvolkomenheid aan zijn perfecte opstandingslichaam. Een eeuwige herinnering aan het feit dat Hij herstel bracht, vergeving en genezing.

Drijven

Ook een mooie gedachte dat alles wat bij jou is begraven, boven mag komen door gebed. Net als de telefoon. In 2 Koningen 6:6 komt de in het water gevallen bijl weer boven drijven nadat Elisa een stuk hout in het water gooide op de plaats waar de bijl onder water was gegaan.

Gevonden

Dit hout is voor mij een beeld naar het ruwhouten kruis waarop Christus alles heeft gedragen en waardoor alles anders wordt en vaak precies tegenover gesteld van wat wij vanuit onze natuur verwachten.
Omdat ijzer nu eenmaal niet drijft is je verwachting dat het een verloren zaak is, toch werkt het bij God vaak helemaal anders.

Dit geld ook voor ons, in ons dagelijkse leven waar veel afhangt van actie, reactie en verwachting.

Zelfs als je geluid uit staat of je batterij is leeg, Als jij wilt laten vinden, zal Jezus je altijd opzoeken. Hoe dik de laag zand ook is.