Stofzuigen

Stofzuigen

Wanneer ik de kamer stofzuig en dan moet ik er eerlijk bijzeggen dat dit meestal pas gebeurt wanneer je ook kunt zien dat het nodig is. Dan doe ik dat naar mijn allerbeste kunnen. Systematisch in de lengterichting van de planken van de houten vloer. Met het losse handstuk langs de randjes waar je met de stofzuiger mond niet bij kunt. En achteruitlopend op die plekken waar je dan niet meer overheen hoeft.

Klaar

Op het moment dat ik klaar ben en alles weer in de kast heb gezet, zie ik meestal dat ik nog een stukje heb overgeslagen. Ik heb blijkbaar niet zo’n heel groot talent hiervoor. Zelfs niet na jaren ervaring. 

Er woont hier iemand in huis die veel consequenter kan werken dan ik en daar ga ik het sowieso niet van winnen. Maar dit is geen reden om dan maar niet te stofzuigen. Je leert door te doen.

De zon

Wanneer na het stofzuigen de zon doorbreekt, zie je meestal direct dat de plekken die wel goed waren gelukt ook nog steeds niet op alle plaatsen helemaal stofvrij zijn.

Niets schijnt zo helder als de zon hier op aarde en die brengt de zaak vaak letterlijk in een ander licht. Je ziet dingen veel duidelijker als er licht op valt.

Zelf doen of laten doen

Zo is het ook met ons geloofsleven. We kunnen zelf ons uiterste best doen om beter te leven of alles op te ruimen en schoon te maken, maar in God’s licht is altijd nog wel iets zichtbaar. Ook hier geldt dat dit geen reden is om dingen dan maar niet op te ruimen. Maar wel wetend dat Hij dit veel beter kan dan jij. Dat is geen gebrek, dat is een geruststelling

Wat Hij daarvoor nodig heeft is toegang tot jouw ’huis’. Hij wil graag bij je wonen.

Nodig

Ook wil Hij niet wachten tot het weer een keer echt nodig is, maar constant bij je zijn en zo de zaak schoon houden. Dit kan alleen maar als je daar zelf de tijd en ruimte voor geeft.

Alles wat je zelf wilt toevoegen is overbodig.

Maar wat je Hem wilt geven daar is Hij juist heel blij mee. En misschien wel  juist wanneer je niet goed bent in overgeven of loslaten is dat geen reden om het dan maar niet te doen.  God weet allang hoeveel moeite het jou kost om los te laten of over te geven.

Juist dat hele kleine brokje of stukje van jouw brokstukken. Hij maakte van stof een mens en voor Hem is niets onmogelijk. Laat Zijn licht schijnen en jouw stof wordt zichtbaar. Daar kan Hij mee aan de slag als jij op weg gaat met Hem. Je komt op je plek,.. door te gaan..

Al gaande leer je,… Altijd