Heel Rijk

Heel rijk

Laatst kreeg ik een hele doos met mini tompoezen. We konden die niet allemaal vers opeten en ik heb er een aantal van mogen weggeven.
Vrienden van ons hebben vier kinderen en daar is zo’n doosje natuurlijk zo op.
Een half uurtje later krijg ik een video met smullende kinderen en een bedank-koortje.

Onbetaalbaar

Zo leuk om te zien. In mijn reactie wil ik terug typen: Heerlijk dit zo te zien. Maar ik wilde te snel en schreef: Heel rijk dit. De gedachte drong tot me door dat dit eigenlijk een nog mooiere waarheid is.
Zo prachtig om een gezin te hebben en kinderen te zien genieten.

Zijn koninkrijk

Johannes 10:10 zegt: Ik ben gekomen opdat zij leven hebben en overvloed.
God zelf plaatste ons in het paradijs en toen dat niet goed ging kwam Jezus om ons opnieuw leven te geven en zelfs overvloed. God wil dus graag dat wij genieten en vol van Hem zijn. Dat is niet elke dag gebak, maar wel vervuld zijn met wat we nodig hebben en eigenlijk is dat alleen maar Christus. En veel van al het andere hebben wij erbij verzonnen.
En toch mag ook dat erbij.

Zoekt eerst Zijn koninkrijk en Zijn gerechtigheid en AL het andere schenk Ik u bovendien.
We mogen dus genieten van alles wat hij geeft en brengt.

Zwoegen

De NBV vertaling heeft het in Joh 10:10 zelfs over leven in AL zijn volheid. Hoe vaak zijn we niet aan het zwoegen en in eigen kracht allerlei zaken aan het regelen waarvan we denken dat dit het beste is voor onze kinderen, werk, thuissituatie, school, kerk, noem maar op.
En de grote zorg daarvan is vaak; kunnen we dit allemaal financieel draaiende houden?

Vrije toegang

Even terug naar vers 7 waar Jezus zegt; Ik ben de deur voor de schapen. En in 8; indien iemand door Mij binnen komt zal hij worden gered, en nu komt het; niet alleen gered, nee hij zal IN en UIT kunnen lopen en weidegrond vinden. Weidegrond is een beeld van overvloed. Van vers gras, waar zoveel van staat dat een schaap er van kan eten zoveel hij wil en daar na veilig terug in de kooi er nog eens op door kan kauwen. Dat is het leven in al zijn volheid.

Het allermooiste hiervan is dat God zelf daar zo van geniet, om ons te zien genieten. Zoals ik dat filmpje zag en die kinderen zag smullen. Zo kijkt God naar ons, als we genieten van het leven met hem. Ieder op zijn eigen manier.
Zo rijk om te leven met hem, dat heeft niets met geld te maken.