Doe het zelf

 

Zelf doen

Je ken ze wel al die mensen die graag iets zelf willen doen, bijvoorbeeld om geld uit te sparen. Of omdat ze graag; Oh heb je dat zelf gemaakt ? willen horen. Soms is er niemand anders die het beter kan. Dan stelt men zulke hoge eisen ( aan zichzelf ).

Zelf bepalen

Het doe het zelven is een groot goed, er zijn enorme winkels voor en t.v. programma’s. Vaak gaat het over schilderen, behangen bouwen en verbouwen.
Het kan ook zijn dat internet vele optie’s aanbied, waar jij helemaal zelf kunt bepalen wat je koopt, in welke kleur, vorm, materiaal. Jij bent de klant, jij bepaald. als je maar betaald.

Zelf betalen

Maar soms gaat het dieper. Je voelt je alleen, onbegrepen, onmachtig, noem maar op. Er is geen winkel met een oplossing.
Vaak weten we wel wat de oorzaak is, maar niet hoe het verder moet. We willen eigenlijk dat het vanzelf weer goed komt, en wij zijn zelf natuurlijk niet de oorzaak, dus daar hoeven we het niet te zoeken. En we willen graag de snelste of goedkoopste oplossing.

Net als in de doe het zelf winkel, uit de 5 euro bak.
Maar we weten ook dat de goedkope schroefje’s sneller afbreken, eerder roesten en niet altijd goed passen.

Ruimte

Jezus zegt; Kom tot mij allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal je rust geven. Daar moeten we zijn. En niet alleen langskomen en het probleem uitleggen, maar ook samen aan de slag. Er zijn geen plaatjes die zichzelf vast schroeven, als we wel schroefje’s kopen, maar ze dan in de kast leggen, hebben we de juiste materialen in huis, maar nog geen resultaat.

Open

Wanneer we een vakman vragen en we doen de deur niet open, moet hij dan alles door de brieven bus doen? Dan is het niet onmogelijk misschien maar gaat het heel lang duren. Zo staan veel bijbels ongebruikt op boekplanken.
Jezus zegt ook; Ik sta aan de deur en ik klop. Al wie Mij OPENDOET, ik zal binnengaan en maaltijd met hem vieren.
Als je dan toch zo graag iets zelf doet; geeft Hem dan de ruimte om in jou te werken, dan kun je samen verder.

Tijd om te leren

Vanmorgen had ik zondagsschool met de kleintjes, een jochie van 5 zei dat ie nooit wat hoorde als hij tegen God sprak. Ik mocht hem vertellen dat hij toen hij nog veel kleiner was hij zijn moeder ook niet kon verstaan, maar dat hij nu hele gesprekken kon voeren met zijn ouders. Dat is niet vanzelf gebeurd maar gekomen omdat ze altijd door zijn blijven gaan met elkaar te praten.
Hij snapte heel goed wat ik bedoelde.

Om te verstaan moet je luisteren, dat kan niemand voor jou, dat mag je helemaal zelf doen.