De stratenmaker

Zwaar werk

Vandaag hoorde ik iemand vertellen over zijn werk, deze man is stratenmaker. Dat is zwaar werk. Het kost heel veel voorbereiding en als het klaar is dan is er vaak niet veel waardering. De mensen die gebruik maken van de straat komen hem meestal niet bedanken.

Licht werk ?

Iemand die banketbakker is heeft ook heel veel voorbereiding. En het lijkt ligt werk, maar dat is het zeker niet

Als het klaar is dan heeft de banketbakker vaak wel veel waardering; Alleen niet voor heel lang, het gebak is vaak zo op.

Hinder

De stratenmaker krijgt meestal zelfs te maken met ergernis van mensen die er niet langs kunnen, en als je het werk niet goed voorbereid kun je er beter niet aan beginnen. Er moet vaak afgegraven grond worden afgevoerd en nieuw fundament worden neergelegd voor de bestrating er op kan.

De Banket bakker doet zijn werk rustig en ongestoord in de nacht of vroege ochtend, de voorbereidingen zijn niemand tot last.

De Stratenmaker is weer weg wanneer de mensen van zijn werk gebruik maken.

De Bakker staat er bij wanneer het resultaat van zijn werk geconsumeerd wordt en kijkt er naar.

De een kan niet zonder de ander

Toch is er zonder stratenmaker geen mogelijkheid om bij de banket bakker te komen, zonder de straat kunnen de grondstoffen niet worden geleverd, en kan de consument niet bij de winkel komen. Het onzichtbare werk is dus het meest belangrijk en vaak het minst gewaardeerd.

Jezus zegt; Ik ben de weg. Hij is Immanuel; God met ons. Zijn werk is gedaan, Hijzelf is niet zichtbaar hier aanwezig. Maar men kan Hem herkennen aan de weg die Hij heeft achtergelaten.

Is de weg,  jouw weg ?

Een straat zonder bestemming is zinloos, toch volgen veel mensen een zelfgekozen weg. Een weg gebaseerd op opgebouwde kennis. Zonder het doel te weten, toch blijven volgen.

De juiste weg ligt echter al klaar, Jezus zegt volg mij.

Ken jij deze weg al, zegt Jezus; dan ben ik ook nog eens de waarheid en het leven, als Mijn volgeling leer ik jou te doen wat ik deed. Een van de dingen die Jezus deed was bidden tot de Vader.

Jouw gebed voor een ander kan dan wel niet zichtbaar zijn, de gevolgen van gebed kunnen Jezus zichtbaar maken in het leven van diegene waar jij voor bid.

Effen de baan

Jesaja 40; Baan voor de Heer een weg in de woestijn, effen in de wildernis een pad voor onze God. Lees heel Jesaja 40 nog maar eens door..

Jouw gebed kan er voor zorgen dat de grond met stenen wordt afgevoerd, door de wildernis een pad komt en dat het fundament kan worden gelegd. Als dan ook de klinkers op de juist plaats komen  te liggen is de weg vrij.

Vrij voor nieuwe dingen,  vrij voor de waarheid en vrij voor het leven.