Tennis, het begint met de bal oppakken

Zelf ben ik niet zo opgegroeid met sporten.

Mijn ouders deden niets aan sport, mijn moeder deed vroeger veel aan gymnastiek maar ik ben een ‘nakomertje’ en ik heb haar, zover ik weet, zelf niet echt hier mee bezig gezien.
Mijn oudste broer had wel een crossmotor en dat was tenminste stoer, niet dat geneuzel met een bal of een fiets of zo.

Het beeld wat ik had van sport, was vooral saai en heel vermoeiend.

Voetballen vond ik helemaal iets raars, daar zaten veel klasgenootjes op. Maar dat was op zaterdag en dan was ik niet op het dorp. Ik kreeg het sowieso niet mee en het leek me ook helemaal niet leuk. Mensen gingen zich dan ook anders gedragen, en schreeuwen en fanatiek doen. Zo raar.

Toch heb ik later ontdekt, dat bewegen goed is voor je gezondheid. En trainen belangrijk is als je dat sporten ook wilt volhouden. Regelmatige inspanningen geven routine,souplesse en maken je een ervaren sporter, dan ben je ook minder vatbaar voor ziektes en andere klachten. Als je dan ook nog eens gezond eet en niet nog uren aan de bar blijft hangen..

Kortom fit zijn is goed voor je en fit worden doe je niet in 1 dag

Fit blijven vereist regelmaat.

De laatste tijd moet ik steeds denken aan tennis. Dat is zo’n typische sport die je niet alleen kunt. Het wordt namelijk pas een uitdaging als iemand de bal terugslaat.

Zo is het ook met geloof. De bijbel staat vol met dingen die ons worden aangereikt.
2 Korinthe 5 :17 zegt dat iemand die een met Christus is, een nieuwe schepping is. En even later in vers 20 staat; laat u met God verzoenen. De bal ligt dus bij ons….

De bal ligt dus bij ons….

Dat verzoenen is niet alleen recht voor Hem komen te staan, dat is de eerste stap. Maar met Hem verzoend het leven voortzetten.

Terug naar vers 16 van het zelfde hoofdstuk; daarom beoordelen we vanaf nu niemand meer met de maatstaven van de deze wereld.
Dan ga je begrijpen wat het is om zelf die nieuwe schepping te zijn. Steeds opnieuw de bal terug slaan, maakt je een geoefende speler. Telkens opnieuw alleen de spelregels herhalen maakt je onzeker.

Maar samen met je persoonlijke trainer steeds weer opnieuw het veld op gaan maakt je enthousiast en dan ontdek je steeds nieuwe dingen omdat je ze zelf beleeft.

Het begint met de bal oppakken…