Tegenwind

HET HOOGTEPUNT

De rockartiest had het helemaal gemaakt, hij had grote podia gespeeld over de hele wereld. Hij had voor iedereen die iets betekende opgetreden en heel veel platen verkocht en tv-optredens gemaakt. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd was er niet veel te wensen meer over op zijn vakgebied.
En nu zat hij opnieuw in een televisie studio, dit keer terug in zijn eigen land na een lange toernee voor zijn laatste interview voorafgaand aan zijn vakantie thuis.

De bekende tv presentator vroeg hem alle standaard vragen en vroeg hem ook naar wat nu eigenlijk zijn grootste hoogtepunt was in zijn carrière.

Hij hoefde er niet lang over na te denken en zei direct; Dat was eigenlijk gistermiddag, toen ik samen met mijn vrouw naast me en met mijn dochtertje voorop de fiets een rondje langs de boulevard fietste in de stad waar we wonen.
Heerlijk in de streek waar ik ben geboren samen met mijn gezin zijn. Dat had ik gemist.

Er viel een stilte omdat de man de hele zaal hiermee wist te raken,…

GROTERE SCHUREN

Op dit moment zitten we in week 6 van de corona crisis en krijg ik steeds meer het gevoel dat de hele wereld aan het beseffen is dat we heel vaak en heel hard aan het rennen zijn om allerlei zaken te regelen die er toch niet zo belangrijk zijn als we altijd dachten. We realiseren ons meer en meer dat gezondheid en familie toch wel bijzonder waardevol zijn.

Ik moest denken aan de rijke man in Lucas 12:18 die grotere schuren wilde bouwen voor nog meer voorraad. Dan zal ik eten, drinken, en vrolijk zijn besloot hij. God noemde hem een dwaas, deze nacht zul je sterven en voor wie zijn dan al jouw bezittingen?

Daarna staan nog een aantal heel bekende teksten over geen zorgen maken over kleding en de lelie’s op het veld. Lees de hoofdstukken 12 en 13 nog maar eens in zijn geheel door en ontdek opnieuw de mooie verbanden.

In vers 32 staat dat we niet bang hoeven zijn en dat de Vader ons het koninkrijk heeft willen schenken. WOW, dat is wel een heel ander perspectief ten opzichte van de hypotheek verstrekker die zegt, leg jezelf voor 30 jaar aan banden om je eigen paleis te bouwen.

WAAR KIES JE VOOR?

Applaus zonder de intimiteit van je gezin zoals de artiest die ver weg moest om te ontdekken dat thuiskomen het meest waardevol is, of blijf je lekker dicht bij de Vader zelf? Zelfs als je boodschappen doet of op de fiets zit.
Kies jij ervoor om voorop bij Papa in het kinderzitje te stappen. Blijf er voor kiezen om in alles samen te zijn, je zult groeien. En sterke benen ontwikkelen, zelf gaan fietsen en als dan de wind gaat waaien, ben jij er klaar voor.